Elsa Andersson

För några veckors sedan fick Byalaget ett besök av en lärarinnan som heter Camilla Göransson. Hon jobbar på Ättekullaskolan i Helsingborg.

Camilla gjorde en film åt sina elever som handlade om Elsa Andersson för visa dem att det har funnnits kvinnliga aviatriser. Ängelholms flygmuseum för att hämta inspiration och kunskap för att kunna berätta om Elsa. Likaså använde hon sig av vår fakta från Byalagets hemsida. Camilla hämtade även delar av sin fakta från Jan Troells film “Så vit som en snö”. Eleverna har fått kännedom om vår lokala flyghjältinna. Utifrån det så gjorde Camilla ett manus och ordnade fram rekvisita. Hela filmen är filmad med en iPad.

Camilla ville lyfta kvinnliga aviatriser eftersom dom jobbade med ett flygtema på engelskan. Amelia Earhart var en stark kvinna som lyftes fram, men Camilla kände till Elsa Andersson och ville göra ett litet projekt om Elsa med sina elever.

Eleverna gjorde ett besök på Ängelholms flygplats i samband med flygtemat.

Byalaget bjöd in Camilla och hennes elever till Strövelstorp, men tyvärr så gick det inte att ordna en sådan resa för alla elever. Camilla tog med en vän och åkte ut till Strövelstorp och träffade Jan-Inge Seger. Dom var och tittade på Elsas grav och hon fick även se lite av vårt arkiv med bilder och dokument som vi har om Elsa.

Byalaget tackar för att vi får ta del av filmen.

 

[embed_youtube src=”http://www.youtube.com/embed/rhrM2x64OyM” width=”560″ height=”315″ id=”thisid”]